Bouwcoach

Jouw beste start voor (ver)bouw is om te beginnen met een inspirerende bouwcoachsessie, waarbij duidelijk wordt hoe jouw droomhuis eruit gaat zien. Als bouwcoach kan ik je daarbij helpen. 

Klaar voor de aannemer

Een bouwcoach sessie duurt ± 3 uur en is bij jou thuis. Ik beloof je dat je je droomhuis veel scherper voor je ziet, maar beter nog, in je gesprekken met de aannemer, kun je exact aangeven wat jouw wensen zijn, zodat hij of zij heel concreet met een offerte aan de slag kan. Omdat je alles hiermee goed hebt doordacht, zal het je niet gebeuren dat je halverwege aanpassingen wilt op het ontwerp. En natuurlijk, ik kan je daarna ook verder helpen en begeleiden door het hele proces heen. Maar alleen al met deze start kun je perfect die eerste stap naar architect of aannemer maken. Voel je je toch niet helemaal comfortabel in het gesprek met de aannemer? Ik ga met je mee!

Werkwijze

We beginnen met een blanco vel, ik stel je de juiste vragen en zo ontstaat stap voor stap het plaatje dat je voor ogen hebt. Het wordt zo nog veel mooier dan je durft te dromen. Na afloop heb je heel concreet een vlekkenplan, zodat je precies weet wat er in welke ruimte gebeurt. Dit is al een mooie basis voor bijvoorbeeld leidingwerk, dat al vroeg in het proces duidelijk moet zijn. Daarnaast kunnen we een eerste aanzet maken voor een indelingsplan. Dat is wat gedetailleerder, en kunnen we samen kijken naar verschillende versies en alternatieven van de plaatsing van je meubels. Zo heb je alvast een aantal opties om over na te denken. Natuurlijk let ik scherp op de haalbaarheid: heb je voldoende uitschuifruimte van stoelen, kun je goed door de ruimte lopen en passen de functies die jij wil in de ruimte.

Overzicht begint hier:

  • je krijgt een duidelijke schets van jouw droomhuis, dat is de basis van jouw project
  • je hebt goed communicatiemiddel voor de aannemer en andere specialisten
  • je voorkomt meerwerk in een later stadium
  • je kunt zelf al veel concreter op zoek naar meubels, stoffering etc
  • je hebt veel minder stress en zorgen