Bouwbegeleiding

Op zoek naar bouwbegeleiding voor jouw nieuwe woning? Ik kan je helpen in de beginfase van een nieuwbouwwoning of een verbouwing, zodat je goed voorbereid jouw woonproject aangaat. Na jaren van dromen en oriënteren heb je de knoop doorgehakt. Eindelijk. Je gaat je huis verbouwen of een nieuw huis bouwen. Spannend en eng, want… dat je zóveel keuzes moest maken, had je even niet ingecalculeerd. En sommige ook nog eens in een vroeg stadium.

Zo’n intensief project doe je meestal maar één keer in je leven, dus als je voelt dat je totaal niet bent voorbereid, dan is dat heel logisch. Eigenlijk weet je niet eens waar je moet beginnen. Je ligt er ’s nachts wakker van en het voelt ineens helemaal niet meer als een feestje. Iedereen kent de horrorverhalen op verjaardagen en partijen. Over alles wat mis kan gaan, dat wil je voorkomen. En dat kan!

Indelingsplan


Het gaat fout doordat de verbouwing niet goed voorbereid wordt. Als je vooraf een goed vlekken- en indelingsplan laat maken weet iedereen precies wat je bedoelt en kun je jouw ideeën veel beter delen. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook zelf jouw ideeën beter kan beoordelen. Het indelingsplan zorgt ervoor dat alle wensen die je hiervoor nog in je hoofd had op papier komen. Je zou kunnen zeggen dat het de visualisatie van jouw gedachten is. Maar belangrijker nog, dankzij een indelingsplan is het voor iedereen duidelijk wat jij wilt en hoe dat gedaan moet worden! Het indelingsplan kan dan weer vertaald worden naar een technische bouwtekening voor de aannemer. Op deze manier voorkom je een hoop problemen en misverstanden omdat het voor de aannemer nu ook zo helder als glas is.

Bouwbegeleiding Nieuwbouw


Bij een nieuwbouwhuis komt veel op je af. Al in een vroegtijdig stadium moet je al keuzes maken terwijl je nog geen idee hebt hoe de inrichting eruit komt te zien met keuzestress tot gevolg. Kies je voor de standaard keuken, de extra opties in de badkamer, uitbouw of misschien een dakkapel? Heb je nog geen indelingsplan dan is het lastig om deze keuzes te maken. Ik kom naast je staan en help je met deze keuzes maken en het we spitten samen het meer- en minderwerklijst door en ruwbouw- en afbouwkeuzes.

Bouwbegeleiding Renovatie


Bij een renovatie komt zo mogelijk nog meer op je af. Of je nu een eenvoudige aanbouw realiseert, een royale bijkeuken laat plaatsen of een serre plaatst, het start met een goede voorbereiding. Zorg voor een duidelijke beschrijving van je woonwensen. Geef in de indelingsplan aan waar de meubels of keuken moeten komen en waar eventuele gas- en waterleiding, elektriciteits- en lichtpunten dan het beste passen. Geef ook aan waar je deuren moeten komen waar je ramen wilt hebben om optimaal van het daglicht te kunnen profiteren. Naast de voorbereiding kan ik je ook helpen met de uitvoering. Denk hierbij aan het selecteren van een aannemer door meerdere offertes op te vragen bij en gezamenlijk de beste te kiezen. En als de aannemer bezig is erop toe te zien dat deze het indelingsplan en de offerte nauwgezet volgt.

Jouw beste start voor (ver)bouw is om te beginnen met een inspirerende sessie, waarbij duidelijk wordt hoe jouw droomhuis eruit gaat zien. In heel korte tijd, ochtend of middag, krijg je inzicht wat er mogelijk is met jullie huis. Het is een intensieve sessie bij jullie thuis, waar ik speel met de ruimte en jullie verrassende inzichten geef. Maar bovenal zal het voor jullie ook rust geven, om met een helder hoofd de juiste beslissingen te kunnen nemen.