Interieuradvies

Het interieuradvies bestaat uit vier fasen. Je kunt ervoor kiezen om alle fasen te doorlopen, een enkele fase of een onderdeel van een fase. Wil je weten wat de beste mogelijkheden voor jouw situatie zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Indelingsfase

Inventarisatie wensen, Schetsontwerpen en een technisch Lichtplan

Interieurfase

De vaste onderdelen met als resultaat Kleurplan, Materialenplan, Stofferingsplan en Voorlopig ontwerp

Inrichtingsfase

Inrichting van de losse onderdelen met als resultaat Meubelplan, Armaturenplan en Definitief ontwerp

Implementatiefase

Het begeleiden en bewaken van de realisatie. Deze fase wordt afgesloten met een eindoplevering

Indeling fase

Het Interieuradvies start met de indelingsfase. Deze bestaat uit een grondige analyse, een moodbord afgestemd op deze analyse en een gekozen schetsontwerp van de ruimte waar we in de volgende fases mee doorgaan.

Inventarisatie

In de inventarisatie maak ik een zorgvuldige analyse van jouw woonbehoeften en verlangens. Ik doe dat door een uitgebreid gesprek(ken), waar ik actief luister naar de ideeën, smaakvoorkeuren, levensstijl en functionele vereisten. Met deze diepgaande inventarisatie tracht ik een totaal beeld te krijgen van jouw persoonlijkheid en levensstijl, zodat ik een uniek en op maat gemaakt interieurontwerp kan creëren dat naadloos aansluit op jouw wensen en verwachtingen.

Moodbord

Op basis van de inventarisatie stel ik een moodbord samen. Dit is een visueel hulpmiddel om de sfeer, stijl en esthetiek van een interieurontwerp te communiceren en te visualiseren. Het is een collage van afbeeldingen, texturen, kleuren, materialen en andere visuele elementen die samen een bepaalde stemming of gevoel oproepen. Het moodboard helpt zowel de interieurontwerper als de klant om een gedeeld begrip te krijgen van het gewenste interieurontwerp.

Schetsontwerpen

Het bespreken van de schetsontwerpen doen we in een digitale of live sessie. Per ruimte ga ik na welke functies gewenst zijn. We bespreken een aantal opties voor de indeling om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Hierbij hou ik onder andere rekening met looprichting. Aan het einde van de sessie hebben wij duidelijk met welke indeling we verder gaan in het ontwerp.

Interieur fase

In deze fase worden de vaste onderdelen van het interieur ontworpen zoals de kleurenschema’s, materialen en stoffering, die nauw op elkaar zijn afgestemd. Het schetsontwerp van de vorige fase wordt met deze plannen omgezet naar een voorlopig ontwerp.

Kleurenplan


Kleuren combineren tot een kloppend geheel is voor veel mensen erg lastig en daarom verzandt men vaak in wit of offwhite. Heel erg jammer, want kleur maakt het leven zoveel mooier! In mijn kleurplan staat de functie van de ruimte en het gewenste resultaat van de klant centraal. Ik houd rekening met de kleur van het daglicht en de ruimtelijke werking van kleur. In het plan geef ik zelfs advies over de meest geschikte verfsoorten.

Materialen plan


In het materialenplan worden de stalen van alle geadviseerde materialen zoals behang, vloeren, stoffen, kleurkaarten, tegels fysiek verzameld zodat je de materialen en texturen kan aanvoelen. Je thuis voelen doe je ook met je zintuigen.

Stofferingsplan


Elke inrichting kent verschillende lagen en stoffering is daar één van. Stoffering is vaak een sluitpost van de inrichting terwijl juist dit een belangrijke sfeermaker is. Door stoffering maak je de ruimte zachter, denk aan gordijnen en karpetten. Door ze ook nog eens af te stemmen op je kleurplan en materialen zorg je voor harmonie en eenheid. Ik werk dat gedetailleerd uit.

Voorlopig ontwerp


Aan de hand van het gekozen schetsontwerp en de kleur-, materialen-, en stofferingsplannen wordt het schetsontwerp omgezet in een voorlopig ontwerp op schaal. Eventuele ontwerpkeuzes worden in dit stadium gemaakt. In een digitale of live sessie bespreken we welke aanpassingen er eventueel getroffen moeten worden om tot een Definitieve Ontwerp te komen.

Inrichting fase

In deze fase starten we met de inrichting van de ruimte met losse onderdelen zoals meubels, verlichtingsarmaturen en accessoires. Allemaal afgestemd op de vorige fase qua textuur, structuur, vormgeving en kleur zodat het een naadloos geheel vormt. Dit is het moment waarop het interieurontwerp definitief kan worden gemaakt. Als service wordt een handige shoppinglist  opgenomen. 

Meubelplan

Op basis van de vorige twee fases doe ik een overzichtelijk voorstel voor meubels, opties en leverancier. De meubels zijn afgestemd op de indeling, kleuren, materialen en stoffering. In het voorstel wordt ook de afwerking meegenomen bijvoorbeeld welke stof of leer op de bank, welke poten en kleur etc.

Verlichtingsplan

Goed lichtadvies gaat veel verder dan wat suggesties over armaturen. Het is een afweging van de ruimtelijke functie, gebruik, vormgeving, sfeer, ambiance en, budget. Wat ik voorstel is technisch haalbaar en sfeer bepalend. Daar kun je van op aan. Je ontvangt een plan voor de aanschaf van armaturen. Ook het plaatsen van de armaturen in de ruimte verwerk ik in mijn plan. Niets is zo belangrijk als het juiste licht bij het juiste moment.

Definitief ontwerp

Met het voorlopig ontwerp en de feedback maken we een definitief ontwerp. Met dit definitief ontwerp heb je een goed doordacht plan om eventueel een aannemer te kunnen inschakelen. Het ontwerp bevat tevens een opsomming van Bouwkundige aanpassingen.

Shoppinglist

De Shoppinglist is overzichtelijke opsomming van de losse onderdelen in het interieur te vinden in meubel- en armaturenplan. Hier staat waar het artikel te koop is, afmetingen, evt eigenschappen en uiteraard de prijzen. Met deze shoppinglist kun je heel gericht inkopen doen en voorkom je impuls aankopen.

Implementatie fase

Er ligt een mooi definitief ontwerp en het is nu tijd om die te gaan realiseren.  Geef je de uitvoering liever uit handen om wat voor reden dan ook ? Ik pak het graag op. Ik zoek betrouwbare, beschikbare en betaalbare vaklui (een hele klus tegenwoordig). Voor hen ben ik het aanspreekpunt en houd toezicht op de uitvoering van jouw droominterieur.

Is er nog behoefte aan afstyling om de puntjes op de i te zetten,  dan ken ik genoeg collega’s die dat graag doen.

Waarom interieuradvies?