Brouwersgracht

Dit appartement is aangeschaft door een kunstzinnig echtpaar en is casco opgeleverd. Het ontwerp houdt optimaal rekening met de eisen van de opdrachtgever en maakt maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Het heeft een luxe aankleding wat recht doet aan een appartement aan de Brouwersgracht in hartje Amsterdam. Het ontwerp van het appartement is erop gericht het zonlicht maximaal te benutten op de belangrijke momenten van de dag en de verblijfsruimten te richten naar de gracht toe.

Appartement aan de Brouwersgracht

De keuken is geprojecteerd aan het terras op het Zuiden. In de ochtend zal tijdens het ontbijt de ochtendzon vol binnenvallen. De woonkamer is gesitueerd aan de ander kant van het terras. In de middag en de vooravond zal de avondzon hier de kamer met een warme gloed verlichten. De slaapkamers daarentegen zijn aan de “achterzijde” geplaatst, gezien het appartement daar het minste lichtinval heeft, wat juist gunstig is voor de nachtrust. Verder is er maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. In het ontwerp is rekening gehouden met een kinderkamer, welke nu dienst doet als logeerkamer. Handig als vrienden en familie langs komen en het iets te laat wordt. Vanuit de slaapkamer en de logeerkamer is de badkamer afzonderlijk bereikbaar.

Er komen vaak vrienden eten en maakt de keuken qua opzet en vormgeving belangrijk. Om deze reden is gekozen voor een grote keuken. Deze grote keuken wordt optisch nog groter gemaakt door de leistenen vloer die doorloopt tot het eind van het terras. Leisteen is gemakkelijk in onderhoud, goede warmtegeleiding, weinig gevoelig voor krassen en vlekken en kan zowel binnen als buiten. De vaste leidingschacht wordt optisch bij de keuken betrokken door een kolom van de dezelfde omvang in de lengte van de ruimte te plaatsen en daartussen een aanrecht te plaatsen met een grote inductie kookplaat. Aan de andere kant van de vaste kolom komt een op maat gemaakte eettafel van Dekton voor acht personen. Tegen de muur komt het aanrecht met spoelbak en hoge bovenkasten die doorlopen tot het eetgedeelte. Het keukenwerkblad wordt in Dekton afgewerkt en de achterwand van zwart gepolijst Marmer. De extra kolom biedt ruimte aan een grote koelkast met vriezerruimte. Het grote raam aan de achterkant van de keuken welke van vloer tot aan plafond loopt biedt een prachtig uitzicht en wordt beloond met een zithoek met twee comfortabele fauteuils. Gezien de opdrachtgever van beeldende kunst houdt komt aan de wand bij het eetgedeelte een keramieken wand geïnspireerd door de werken van Jan Toorop in het cafe Beurs van Berlage in Amsterdam.

De grote taatsdeuren geven toegang tot de woonkamer. In de woonkamer komt een ruime op maat gemaakte boekenkast met voldoende ruimte voor boeken, beeldende kunst en audioapparatuur. Alle drie belangrijke interesses van de opdrachtgever. Het zitgedeelte is gericht naar het terras toe met twee loungechairs aan weerszijden met voldoende ruimte om rond de bank te lopen langs het raam met uitzicht op de gracht en langs de boekenkast. Aan de muur hangt een “schilderij tv” die niet opvalt tussen de andere schilderijen.

De taatsschuifdeur geeft toegang tot de luxe ingerichte slaapkamer. Bij binnenkomst valt direct de vier op maatgemaakte kledingkasten op die doorlopen tot aan de dakkapel. In de dakkapel is een zitplek gecreëerd met voldoende daglicht. Het tweepersoons bed krijgt een hemel met akoestische designpanelen die doorlopen tot op het plafond. Daartussen komt een rood met goud behang.