Meubelplan

Een logische en functionele opstelling die tegemoetkomt aan jouw behoeften en esthetische doelen van de ruimte.

Wat is een meubelplan?

Een meubelplan is een plan dat de plaatsing en indeling van meubels en andere elementen in een ruimte beschrijft. Het doel is om een logische en functionele opstelling te creëren die tegemoetkomt aan jouw behoeften en esthetische doelen van de ruimte.

In een meubelplan is het van belang om op schaal te werken. De ruimte wordt gedigitaliseerd. Ik teken de omtrek van meubels op de plattegrond en geef aan waar elk meubelstuk zal worden geplaatst. Dit omvat onder andere banken, stoelen, tafels, bedden, kasten en andere grote meubelstukken.

Ik hou er rekening mee dat er voldoende loopruimte is tussen meubelstukken en dat de doorgang niet wordt geblokkeerd. Dit is belangrijk voor een vlotte doorstroming in de ruimte. Er zijn logische en duidelijke verkeersstromen in de ruimte, zonder dat meubels of obstakels de doorgang belemmeren

De meubels worden geplaatst op basis van de functionaliteit van de ruimte. Bijvoorbeeld, een bank wordt zo neer gezet dat deze een goede kijk op de tv of een haardvuur biedt. Verder kijk ik naar symmetrie en balans van de indeling, op een manier die visueel evenwicht creëert en de ruimte aantrekkelijker maakt. Uiteraard neem ik opslagoplossingen op in het plan, zoals kasten, planken of opbergbanken, om te zorgen voor een opgeruimde uitstraling.

Kleur en stijl

Van cruciaal belang is dat de meubels zijn afgestemd op de kleuren en stijl van de ruimte, zoals de muurkleur, vloerbedekking en decoratieve accessoires. Passen de onderstellen van een eettafel en nabij gelegen bank bij elkaar. Komt de textuur van de stof op een bank overeen met de gewenste stijl. En past de kleur van de eetkamerstoelen binnen het kleurenschema van het kleurplan. Dit zijn allemaal elementen die in het meubelplan worden meegenomen.

Niet onbelangrijk is het beschikbare budget. Zo kunnen design meubels een kostbare zaak zijn. Hoeveel wil je uitgeven? Het is dan aan mij om items te vinden die binnen dat budget passen.

Meubelplan

De items in het Meubelplan worden opgenomen in een Shoppinglist. Dit is een georganiseerde lijst van items die je moet kopen voor het inrichten en decoreren van een ruimte. Het is een handig hulpmiddel om georganiseerd te blijven, terwijl je aan het winkelen bent voor items om een ruimte in te richten. 

Het helpt je om niets te vergeten en zorgt ervoor dat je alle benodigde elementen hebt om de ruimte volgens plan in te richten. Hier staat waar het artikel te koop is, afmetingen, evt eigenschappen en uiteraard de prijzen. Met deze shoppinglist kun je heel gericht inkopen doen en voorkom je impuls aankopen.

Wil je graag advies over meubels of een Meubelplan met Shoppinglist neem dan contact met me op.